Zangeres Taylor Swift tijdens een optreden in New York
NOS Nieuws

Taylor Swift niet meer op Spotify

Wie graag via Spotify naar Taylor Swift luistert heeft pech: vanaf vandaag zijn de liedjes van de Amerikaanse zangeres niet meer te vinden op de online muziekdienst. Swift vindt dat ze te weinig geld krijgt van Spotify.

Voor elk nummer dat via Spotify wordt gedraaid krijgt een artiest tussen de 0.6 en 0.84 dollarcent. Gemiddeld verdient Swift daarmee zo'n 115.000 dollar per maand. Dat klinkt veel, maar is een stuk minder dan de opbrengst van de verkoop van cd's of via bijvoorbeeld iTunes.

Het is niet de eerste keer dat Taylor Swift problemen heeft met Spotify. In 2012 trok ze haar album Red terug van de dienst.

We hopen dat ze van gedachten verandert.

Reactie Spotify

Spotify vindt het jammer dat Swift heeft besloten om haar liedjes te verwijderen. In een verklaring op de website zegt het bedrijf te hopen dat de zangeres zich bedenkt. Swift is erg populair op Spotify: de afgelopen maand luisterden 16 miljoen gebruikers naar haar liedjes. Ook komt ze voor in 19 miljoen verschillende afspeellijsten.

Om teleurgestelde gebruikers tegemoet te komen heeft Spotify de afspeellijst 'What to play when Taylor is away' gemaakt ('Wat je moet draaien als Taylor er niet is'). Met de titels van andere liedjes in die lijst vragen ze haar, namens haar fans, om terug te komen van haar besluit.

Spotify reageerde met een playlist op het besluit van Swift

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl