De miljardair is op weg naar de plek van het ongeval
NOS Nieuws

Virgin-baas diep bedroefd na ongeluk ruimteschip

Virgin-oprichter en topman Richard Branson heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van het slachtoffer na het ongeluk met SpaceShipTwo. Het ruimtevaartuig explodeerde gisteren tijdens een testvlucht. Een van de piloten kwam om het leven. De tweede testpiloot raakte zwaargewond.

Branson schrijft in zijn blog dat "iedereen die betrokken is bij het project diep bedroefd is na de gebeurtenissen." De miljardair is onderweg naar de plek van het ongeval, de Mojave-woestijn in de VS. "Onze gedachten zijn bij de families en iedereen die geraakt is door de tragische gebeurtenis", schrijft Branson tijdens een tussenstop.

Onze gedachten zijn bij de families

Richard Branson
Ruimtevliegtuig Virgin verongelukt

Branson benadrukt dat Virgin alle medewerking zal verlenen aan het onderzoek naar het ongeluk. Hij schrijft ook dat ruimtevaart erg ingewikkeld is en dat "nieuwe transportsystemen slechte momenten hebben in hun ontwikkeling."

Ook de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft zijn steun betuigd. "Het was geen NASA-missie, maar iedereen die zijn leven heeft gewijd aan ruimtevaartonderzoek voelt de pijn", zegt de organisatie.

Het SpaceShipTwo is bedoeld voor ruimtereizen voor toeristen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl