De SpaceShipTwo
NOS Nieuws

Ruimtevliegtuig Virgin verongelukt boven VS

Een ruimtevliegtuig van Virgin is tijdens een testvlucht boven het westen van de VS verongelukt. In het toestel zaten twee piloten; de ene is volgens de Amerikaanse politie omgekomen, de andere raakte zwaargewond.

Een ooggetuige zegt dat er een explosie was, waarna de SpaceShipTwo Van Virgin Galactic in stukken naar beneden kwam. De piloten hebben standaard parachutes om in noodsituaties te gebruiken. Kort na de ontploffing zouden er valschermen zijn gezien, maar dat is niet bevestigd.

Wrakstukken zijn neergekomen in de Mojavewoestijn bij Las Vegas.

Ruimtevliegtuig van Virgin gecrasht

SpaceShipTwo-toestellen moeten in de toekomst commerciële vluchten buiten de dampkring maken. Virgin Galactic wil mensen de kans geven om op 100 kilometer hoogte korte tijd gewichtloos te zijn. Bij de ontwikkeling is onder anderen Virgin-baas Richard Branson betrokken.

De SpaceShipTwo wordt, met een speciaal ontworpen toestel dat bestaat uit twee vliegtuigen, naar grote hoogte gebracht en vandaar gelanceerd. Er zijn al verschillende testvluchten geweest. Dit keer werd voor het eerst een ander brandstofmengsel gebruikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl