Belgen vinden hun eigen kust te druk en vieren daarom steeds vaker vakantie in Zeeland ANP

In de afgelopen tien jaar is Nederland een stuk populairder geworden bij buitenlandse toeristen. In die periode groeide het aantal overnachtingen door buitenlandse gasten met 25 procent. Vooral hotels deden het goed.

Dit jaar zal het aantal toeristen uit het buitenland met 8 procent groeien ten opzichte van 2013, heeft ING becijferd. Dat komt neer op zo'n 13,8 miljoen gasten.

Vooral Zeeland populairder

De groei is wel ongelijk verdeeld over het land. Overijssel is als enige provincie minder toeristen gaan ontvangen uit het buitenland. Vooral Zeeland heeft de laatste tien jaar een groei doorgemaakt. En ook Drenthe en Noord-Brabant werden flink populairder.

Dat komt vooral doordat die drie provincies populair zijn bij Belgen. Het aantal Belgische gasten beleefde er tussen 1998 en 2013 een ruime verdubbeling.

Amsterdam blijft trekpleister

Noord-Holland blijft bij buitenlandse toeristen veruit het populairst. 43 procent van de gasten uit het buitenland gaat naar die provincie. Ze bezoeken er vooral Amsterdam en de Noordzeekust.

Meer dan de helft van van de buitenlandse toeristen komt uit België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Maar met bijna een miljoen gasten weten ook Amerikanen Nederland goed te vinden. 

STER reclame