Hulpdiensten bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond tijdens de stroomstoring
NOS Nieuws

Onderhoud noodaggregaat Laurentius was goed

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft zich aan de regels gehouden bij het onderhoud van het noodaggregaat. Alle richtlijnen en procedures zijn nageleefd. Dat zijn de eerste conclusies van een onderzoek van TNO naar de stroomstoring van vorige week.

Blijft de vraag wat dan wél de oorzaak van het falen was. Dat onderzoek is nog in volle gang. TNO hoopt in de tweede helft van november met de resultaten te komen.

Tijdens de stroomstoring in een deel van Roermond lukte het het ziekenhuis niet om over te schakelen op het noodaggregaat. Enkele patiënten moesten halsoverkop worden geëvacueerd.

Geruststellend

Naar aanleiding daarvan besloot de directie een onafhankelijk onderzoek te laten doen. Het ziekenhuis noemt de eerste resultaten geruststellend.

TNO heeft in eerste instantie onderzocht of de noodstroomvoorziening goed was onderhouden en of het onderhoud volgens de regels was uitgevoerd.

"Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat het niet opstarten van de noodstroominstallatie is veroorzaakt door slecht of achterstallig onderhoud, ontoereikende procedures of ondeskundig personeel", schrijft TNO.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl