Minister Kamp noemt de nieuwe aanpak uniek
NOS Nieuws

Meer garanties voor mkb-kredieten

Nieuwe aanbieders die geld willen lenen aan middelgrote en kleine bedrijven kunnen aanspraak maken op een garantie van de overheid. Minister Kamp stelt 400 miljoen euro beschikbaar voor deze nieuwe regeling.

Kamp noemt de aanpak uniek: tot nu toe gaf de overheid alleen garanties aan de bedrijven zelf. In de nieuwe regeling gaat het om garanties aan de financiers.

De minister vindt het mkb de motor van de Nederlandse economie. Volgens hem is de sector onmisbaar om het voorzichtige economische herstel door te zetten. Omdat veel kredietaanvragen van mkb'ers door banken worden afgewezen, is er grote behoefte aan nieuwe financieringsmogelijkheden, zegt Kamp.

Track record

De minister wijst erop dat beleggers niet snel investeren in een fonds zonder "track record". Door de nieuwe garantieregeling kunnen ze een record opbouwen, terwijl het risico beperkt blijft.

Vanaf vandaag kunnen partijen acht weken voorstellen indienen om voor de regeling in aanmerking te komen. Ze kunnen een overheidsgarantie krijgen van maximaal 80 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl