NOS Schaatsen

Uitgefeeste Koen Verweij is weer gretig

Verweij heeft plezier teruggevonden

Twee Nederlandse titels, een wereldtitel en twee olympische medailles. Koen Verweij (24) kon zich na het succesvolle vorige schaatsseizoen niet meer motiveren voor het nieuwe. Maandenlang deed hij niet veel. Verweij liet de discipline varen, zocht in ruime mate het vertier en kwam kilo's aan. Pas in de zomer vond hij de motivatie om te gaan trainen en te presteren weer terug.

"Je moet vier jaar lang goed zijn. Sommigen praten over een sabbatical en die gaan er even tussenuit. Ik heb dat een paar maanden gedaan en ik kreeg daarna weer de zin om alles op te pakken", zegt Verweij drie dagen voor de KPN NK afstanden in Heerenveen.

Terug bij Van Veen

Verweij zat lang zonder ploeg, maar uitgerekend Corendon - de formatie van zijn vroegere trainer Jan van Veen - hengelde de wereldkampioen allround binnen. "Dat heb ik als heel fijn ervaren. Ik heb weer plezier in mijn sport. Als ik dan in de eerste testwedstrijden verslagen word, dan krijg ik weer kriebels en daar kan ik niet zo goed tegen. Dan weet je weer waar je het voor doet."

De motivatie is terug. Dat is duidelijk. Hij vond afgelopen zomer namelijk ook nog een nieuwe passie. Verweij wil in 2016 naar de Olympische Spelen van Rio de Janeiro, als baanwielrenner. Is dat plan nog steeds serieus?

Van Veen en Verweij zijn herenigd

"Overleg tussen de trainers"

"Dat is inmiddels écht een plan. We hebben nu overleg gehad met de Nederlandse selectietrainer en die gaan weer in overleg met mijn schaatstrainers. Af en toe train ik op de baan. Ik ben er heilig van overtuigd dat ik van het schaatsen harder ga baanwielrennen en dat ik van baanwielrennen harder ga schaatsen."

Wat kunnen we verwachten op de NK? Verweij is namelijk nog niet in topvorm. "Ik mis veel basisconditie. Ik weet dat mijn 1.500 meter er goed is ingeslepen. Ik heb een testwedstrijd gereden en die was nog wel aardig. De langere afstanden gingen in de trainingswedstrijden nog niet heel erg goed, maar mijn 1.500 meter is mijn afstand en daarop wil ik weer hoge ogen gooien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl