Zangeres Katy Perry is de meest gevolgde twitteraar ter wereld met bijna 59 miljoen volgers.
NOS Nieuws

Bijna een kwart miljard Twitteraars

Twitter heeft nu wereldwijd 248 miljoen actieve gebruikers. Dat is 23 procent meer dan een kwartaal terug. Een kwartaal eerder groeide Twitter ook al 24 procent. Toch nam ook het nettoverlies flink toe, blijkt uit de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf.

Iemand telt als actieve Twitter-gebruiker als die tenminste één keer per maand inlogt op het sociale netwerk. Zo'n 80 procent van de actieve gebruikers gebruikt een smartphone of tablet om te twitteren.

De omzet van het bedrijf was afgelopen kwartaal meer dan het dubbele ten opzichte van een jaar terug en bedroeg 252 miljoen euro. Het leeuwendeel werd binnengehaald via mobiele advertenties. Maar ook het nettoverlies nam toe en verdrievoudigde zelfs bijna: 138 miljoen euro.

Koop-knop

Twitter werkt aan nieuwe manieren om meer geld te verdienen aan gebruikers. Zo komen er video-advertenties en kunnen bedrijven straks een koop-knop aan hun tweets toevoegen, zodat Twitter-gebruikers direct vanuit hun tijdlijn producten kunnen bestellen. Ook kunnen gebruikers straks tweets in hun tijdlijn tegenkomen van mensen die ze niet volgen. Twitter wil gebruikers op die manier vaker in aanraking laten komen met interessante berichten, in de hoop dat ze het sociale netwerk vaker gaan gebruiken.

Beleggers bleken niet tevreden met de kleinere groei van het aantal gebruikers. Het aandeel Twitter verloor na de bekendmaking van de kwartaalcijfers zo'n 10 procent van zijn waarde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl