Joe Auer en Helen Auer trouwden in 1941 De familie Auer

73 jaar getrouwd en dan bijna samen sterven

time icon

Langer samen zijn dan veel mensen leven en dan een dag na elkaar overlijden. Joe en Helen Auer uit Cincinnati in de Amerikaanse staat Ohio trouwden in 1941. Ze bleven de rest van hun leven samen, 73 jaar lang.

Helen overleed vorige week op 94-jarige leeftijd in haar stoel. Haar man kuste haar nog een keer en zei: "Roep me naar je toe". Het was alsof hij al wist dat ze snel weer samen zouden zijn. En inderdaad, een dag later overleed ook Joe. Hij was vijf maanden geleden honderd geworden.

De twee zijn gisteren samen begraven, meldt de Cincinnati Enquirer. De dienst werd in de kerk gehouden waar ze ook getrouwd waren.

Als iemand denkt aan trouwen, is het niet gek om aan mijn ouders te denken.

zoon Jerry

Het huwelijk van Joe en Helen was een echte lovestory. Toen ze trouwden hadden ze al een kind en er zouden er uiteindelijk nog negen volgen. Kort na het huwelijk vertrok Joe naar Europa om te vechten in de Tweede Wereldoorlog. Helen was toen zwanger van hun tweede kind. Joe maakte deel uit van de geallieerde troepen die op D-day in Normandië landden. Hij zag zijn dochter pas na de oorlog, toen ze drie jaar oud was.

Na zijn tijd in het leger ging Joe in de grafische industrie werken. Helen verdiende wat bij in de kantine van de plaatselijke school. Behalve hun 10 kinderen kregen ze 16 kleinkinderen, 29 achterkleinkinderen en zelfs een achter-achterkleinkind. Hun zoon Jerry zei na hun dood: "Als iemand denkt aan trouwen, is het niet gek om aan mijn ouders te denken". 

STER Reclame