Hulpdiensten verzamelen bij het ziekenhuis
NOS Nieuws

Stroomstoring ziekenhuis Roermond voorbij

Een stroomstoring in het centrum van Roermond is voorbij. Ook het Laurentius Ziekenhuis, waar het enige tijd niet lukte om de stroom op gang te krijgen, is weer aangesloten op het net.

De stroom viel rond 09.25 uur uit en trof zo'n 650 aansluitingen. Het lukte het ziekenhuis niet om over te schakelen op de noodstroom.

Na een uur werd de stroomvoorziening in de stad hersteld, maar het ziekenhuis hield problemen. Volgens Enexis was er iets mis met een schakelaar.

Patiënten

De patiënten zijn niet in gevaar geweest. Volgens het ziekenhuis waren er vijftien acute patiënten. Zeven van hen konden in het Laurentius zelf worden opgevangen. Acht mensen zijn overgebracht naar een ander ziekenhuis. Waardoor het ziekenhuis niet kon overschakelen op noodstroom is niet duidelijk.

Boom

De stroomstoring ontstond door graafwerkzaamheden. Aan de Willem II Singel werd een boom gerooid en daarbij werd een middenspanningskabel geraakt. Het centrum van Roermond zat een uur zonder stroom. Naast het ziekenhuis werden het gemeentehuis en het politiebureau getroffen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl