NOS Nieuws

Giel! steelt Gouden Televizier-Ring

De Gouden Televizier-Ring is gisteren gestolen op de set van Flikken Maastricht. In het programma Giel op 3FM bekende Lex Uiting dat hij de ring zondag tijdens een bezoek aan de set had meegenomen.

Donderdagavond won het programma de belangrijkste televisieprijs van Nederland. Dit weekend waren er alweer nieuwe opnames voor de serie. Tijdens die opnames ging de ring tijdens de lunch van hand tot hand onder de acteurs.

Verslaggever Lex Uiting bezocht zondag de set en zag dat het doosje met de ring na de lunch op tafel was blijven staan terwijl iedereen al weer aan het werk was. Hij besloot het gouden sieraad mee te nemen.

In de uitzending belde Uiting vanochtend met acteur Victor Reinier en biechtte daar de diefstal op. Reinier reageerde in eerste instantie heel geërgerd. "Daar is bijna een meisje voor ontslagen man, het scheelde bijna niks", zei de acteur. "Wat een pleurisstreek."

Pas toen Uiting voorstelde de ring te veilen voor het goede doel tijdens Serious Request draaide de acteur bij. "Dat vind ik een mooi idee", zei hij. "Maar die ring is niet van mij, dus ik ga er niet over." Hij beloofde wel een goed woordje te doen voor de veiling van de ring bij de AVROTROS die het programma maakt.

Slot en grendel

De omroep heeft inmiddels laten weten dat ze de ring niet laten veilen. "We zijn heel trots op en blij met de ring en gaan die dus niet zomaar veilen", zegt een woordvoerder. Wel zal de omroep iets anders "dat veel leuker is voor de Flikken Maastricht-fans" laten veilen voor Serious Request.

De Gouden Televizier-Ring is inmiddels teruggegeven aan AVROTROS en ligt veilig achter slot en grendel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl