CDA-Europarlementarier Wim van de Camp is het niet eens met het beleid van minister De Jager (CDA). Hij zegt dat in het wekelijkse Europadebat van de NOS.   Nederland heeft deze week de besprekingen voor de EU-begroting voor komend jaar geblokkeerd. De Nederlandse regering weigert te praten over de mogelijkheid dat Brussel zelf geld zou gaan ophalen bij Europese burgers en bedrijven.

Commissievoorzitter Barroso liet deze week al weten geen enkel begrip te hebben voor de Nederlandse opstelling.

Spookbeelden

Volgens de leider van het CDA in Europa, zou het juist heel voordelig zijn voor Nederland, als de EU zelf voor de eigen inkomsten gaat zorgen. De Europese afdeling van de partij vindt zelfs dat minister De Jager de zaken onjuist voorstelt. Door te doen alsof andere financiering van de EU automatisch zou betekenen dat er Europese belastingen komen, roept de minister ten onrechte spookbeelden op.

In werkelijkheid zijn er talloze mogelijkheden voor de EU om geld op te halen, zonder dat er een directe EU belasting zou moeten komen, zo stelt het CDA.

PVV-leider Madlener prijst Nederland juist voor de strikte opstelling. Volgens Madlener is de kritische houding van het kabinet te danken aan de invloed van de PVV op het kabinetsbeleid.

STER reclame