NOS NieuwsAangepast

Sharpe vertrekt om gezin te beschermen

Het PVV-Kamerlid Sharpe stapt op om zijn gezin te beschermen tegen de beschuldigingen aan zijn ades. Het zit hem dwars dat hij wordt afgeschilderd als oplichter en pornobaas.

"U moet zich voorstellen hoe mijn vrouw en kinderen dat ondergaan", zegt Sharpe op zijn laatste dag in de Tweede Kamer. Hij heeft in de ochtend zijn ontslagbrief ingediend.

"Voor mij is mijn gezin het allerbelangrijkste; ik kan ze dit niet aandoen. Het zijn persoonlijke en vreselijke insinuaties over mijn persoon die om van te walgen zijn."

Brandjes

Volgens Sharpe kan hij zijn Kamerwerk niet meer op een normale manier uitvoeren. "Ik wil me focussen op de inhoud. Als ik me constant moet bezighouden met dit soort irrelevante brandjes die ik moet blussen, dan ben ik niet meer geloofwaardig als Kamerlid."

Het 48-jarige Kamerlid kwam afgelopen week in de problemen na berichten dat zijn Hongaarse bedrijf in telecommunicatie twee keer veroordeeld is voor oplichting en misleiding. Sharpes bedrijf Digitania heeft met een partnerbedrijf 172.000 euro aan boetes gekregen in Hongarije.

Aanvankelijk zei hij dat er niets aan de hand was. PVV-leider Wilders sprak dat echter tegen.

Overwegingen

PVV-leider Wilders respecteert het vertrek van het in opspraak geraakte PVV-Kamerlid James Sharpe. "Ik heb gisteren kennis genomen van zijn eigen overwegingen en besluit de Kamer te verlaten en respecteer het ten volle," laat hij weten. Hij spreekt over een "trieste dag".

Nu Sharpe de Tweede Kamer verlaat, komt Ino van den Besselaar in de Tweede Kamer. De 62-jarige Van den Besselaar woont in Zoetermeer en heeft bij het ministerie van Sociale Zaken gewerkt. Ook was hij hoofd arbeidsverhoudingen bij Bouwend Nederland.

RTL Nieuws heeft alle fracties in de Tweede Kamer gevraagd om strafrechtelijke veroordelingen van Kamerleden voor woensdag openbaar te maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl