Excuses Wilders aan Kamer en kiezer

Aangepast

PVV-leider Wilders geeft toe dat hij fouten heeft gemaakt bij het opstellen van zijn kandidatenlijst. Hij zei dat hij door de stormachtige groei van zijn partij verzuimd heeft het verleden van kandidaten goed te onderzoeken. Wilders bood daarvoor zijn verontschuldigingen aan de kiezer en de Tweede Kamer aan.

In een spoeddebat over de stabiliteit en geloofwaardigheid van het kabinet hebben D66 en GroenLinks felle kritiek geuit op het besluit van Wilders om het in opspraak geraakte Kamerlid Lucassen niet weg te sturen.

D66-fractievoorzitter Pechtold beschuldigde de PVV-leider van een dubbele moraal. "Hij gunt Lucassen een tweede kans, die hij anderen niet gunt", zei Pechtold. 

Halve criminelen

Eric Lucassen heeft een veroordeling wegens ontucht verzwegen. Fractieleider Halsema van GroenLinks wees erop dat nog zes leden van de PVV-fractie de afgelopen tijd in opspraak zijn geraakt.

Wilders reageerde daar verontwaardigd op. Volgens hem is van die Kamerleden nooit bewezen dat ze iets strafbaars hebben gedaan. "U moet niet doen alsof we een fractie van halve criminelen zijn", zei Wilders.

STER Reclame