Boijmans Van Beuningen wint Museumprijs

Aangepast

De Museumprijs gaat dit jaar naar Museum Boijmans Van Beuningen. Het Rotterdamse museum kreeg met 42,6 procent de meeste stemmen van het publiek en heeft daarmee de prijs van 100.000 euro in de wacht gesleept.

In totaal brachten ruim 33.000 mensen een stem uit op een van de drie genomineerde musea. Behalve Museum Boijmans Van Beuningen maakten ook Museum de Fundatie in Zwolle en het Stedelijk Museum Schiedam kans op de prijs.

Een vakjury selecteerde de drie genomineerde musea. Elk jaar kiest de jury een categorie waar de musea aan moeten voldoen. Dit jaar was dat de categorie 'beeldende kunst'. De jury zei over Museum Boijmans Van Beuningen dat het "een uitgekiende variatie van presentaties naast elkaar laat zien. Daarnaast weet het museum met innovatieve initiatieven als Boijmans TV ongetwijfeld een nieuw publiek te trekken."

Lekkende kelder

Directeur Ex van het Museum zei vanmorgen in het Radio 1 Journaal, dat als zijn museum de prijs zou winnen, hij het geldbedrag gaat gebruiken om het depot van het museum te renoveren. Er staan nu kunstwerken in kelders die lekken en daar moet nodig iets aan worden gedaan, zo zei hij.

De Museumprijs bestaat sinds 1990. Vorig jaar was de winnaar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

STER Reclame