Feyenoord sleept punt uit het vuur

Aangepast

Feyenoord heeft tegen Roda JC na veel tegenslag op de valreep nog een puntje verdiend. Het werd 1-1 in De Kuip.

Het zat Feyenoord, dat prima begon, niet mee. Georginio Wijnaldum morste vier kansen, Przemyslaw Tyton kreeg nog net een hand achter een harde kopbal van de teruggekeerde Ron Vlaar en Karim El Ahmadi werd een penalty ontzegd.

Op slag van rust scoorde Luc Castaignos alsnog, maar hij stond buitenspel. Tot overmaat van ramp benutte Mads Junker Roda's enige kans wel.

Castaignos

De pech, gecombineerd met onkunde, hield aan. André Bahia, Vlaar en Diego Biseswar kregen de bal er na rust niet in.

Ricky van Haaren trof de kruising, waarop Castaignos Wijnaldums' rebound verprutste. De spits maakte die sullige actie op de valreep goed.

Bewondering voor Vlaar

Feyenoord-verdediger Vlaar kreeg iedereen lof toegezwaaid. "Hij moet een sterke jongen zijn. Ik vind het knap dat je zo kunt spelen als je bijna twee maanden uit de roulatie bent geweest", sprak de bezoekende trainer Harm van Veldhoven vol bewondering.

Ook collega Mario Been was opgetogen over de dominante rentree van zijn 25-jarige aanvoerder, die half september wegviel wegens een hamstringblessure. "Hij speelde bijna weer als vanouds. Ron maakte een sterke en scherpe indruk. Met iets meer wedstrijdritme kan hij zich nog beter met onze opbouw van achteruit gaan bemoeien."

Vlaar was tegen Roda JC over het hele veld te vinden en was in de tiende minuut zelfs heel dicht bij de openingstreffer. "Ik snap nu nog niet hoe de keeper die kopbal van mij eruit kon krijgen", verzuchtte hij.

"Dat was een mooie opsteker voor de ploeg geweest. Het viel al met al niet mee als je zeven weken niet hebt gespeeld. Ik zat er op het eind behoorlijk doorheen. Ik hoop de komende wedstrijden nog meer rust en vertrouwen aan de ploeg te kunnen meegeven. Dat kunnen we goed gebruiken."

STER Reclame