TMF verdwijnt uit analoog tv-pakket

Aangepast

De muziekzender TMF is in de loop van volgend jaar niet meer via het analoge tv-pakket te ontvangen. TMF gaat in de eerste helft van volgend jaar verder als digitaal kanaal. Het is onduidelijk of dat kanaal gratis wordt.

TMF-directeur Niels Baas zegt dat de zender zeker niet wordt afgeschaft, maar dat de digitale weg "een nieuwe kans met nieuwe mogelijkheden" is. Dagblad De Pers schrijft dat TMF met financiële problemen kampt en dat het aantal kijkers en adverteerders daalt. Dat is volgens Baas niet waar. De zender vindt voor de jonge doelgroep meer interactiviteit belangrijk en dat kan via het digitale kanaal bereikt worden, zegt de directeur.

Qua personeel verandert er weinig. Sommige VJ's verhuizen naar MTV, maar ook op TMF blijven presentatoren te zien. Presentator Sascha Visser vertrekt per 1 december, maar dat was volgens Baas al eerder besloten. "Na drie jaar vind ik het tijd voor iets nieuws", twitterde Visser eerder vandaag.

Kinderen

TMF werd in 1995 gelanceerd en is sinds 2002 in handen van MTV Networks. Bij de muziekzender is een aantal bekende vj's begonnen, onder wie Sylvana Simons, Bridget Maasland en Sylvie van der Vaart.

Het moederbedrijf MTV wil zich meer gaan richten op zenders voor kinderen. Zo krijgt Nickelodeon meer zendtijd en wordt volgend jaar KinderNet opnieuw geïntroduceerd, dat zal worden uitgezonden op de frequentie van TMF.

STER Reclame