NOS NieuwsAangepast

Koninginnedag in Weert en Thorn

Koningin Beatrix gaat op 30 april naar Limburg. Zij en haar familie bezoeken op deze Koninginnedag Thorn, in de gemeente Maasgouw, en Weert. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

"Dit is fantastisch nieuws", reageerde burgemeester Niederer van Weert. "We gaan zo snel mogelijk allerlei werkgroepen oprichten om het feestelijke programma samen te stellen, maar ik ben ervan overtuigd, gezien de vele vrijwilligers en creativiteit in de stad, dat wij een heel mooi programma kunnen samenstellen."

In 1995 was de koningin voor het laatst in Limburg om Koninginnedag te vieren. Toen was ze in Eijsden en Sittard.

Beveiliging

Dit jaar was koningin Beatrix in Zeeland, in Wemeldinge en Middelburg. Dat was de eerste keer na het Koninginnedagdrama van 2009, toen Karst Tates met zijn auto de bus van de koninklijke familie probeerde te raken.

Met dat incident in het achterhoofd zal de beveiliging van de koningin ook in Limburg hoog op de agenda staan. "De veiligheid is zeer belangrijk, maar we proberen dat niet te dominant te laten zijn", stelt Niederer. "We willen er niet goede onderdelen in het feestprogramma om te schrappen. Er moet een gezonde balans zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl