Geen doelpunten in Gelderse derby

Aangepast

Heel Nijmegen en Arnhem hadden er weer reikhalzend naar uitgekeken, maar de derby NEC-Vitesse viel vies tegen.

Het even fletse als povere duel kreeg de uitslag die het verdiende: 0-0.

Na een goed begin van Vitesse (schot van Ismail Aissati en een kopbal van Kashia) nam NEC het heft in handen. Dat leidde tot een prachtige stift van Lorenzo Davids (net over) en een pegel van Niki Zimling (puike redding van Vitesse-goalie Eloy Room).

Daarna was het woord weer aan 'Arnhem', maar ook Davy Pröpper en Dalibor Stevanovic misten.

Na rust geen verandering

Ook na rust wilde het duel maar niet tot leven komen. Het dichtst bij een treffer waren Ramon Zomer (kopbal op de lat) en Aissati, wiens inzet in blessuretijd maar net door Jasper Cillessen werd gepakt.

"Wij hadden graag Vitesse in deze fase meer pijn gedaan", sprak NEC-coach Wiljan Vloet na afloop in De Goffert. Hoewel beide ploegen speelden om te winnen werd er niet gescoord in Nijmegen.

"Bij ons heerst desondanks tevredenheid", zei Vitesse-trainer Hans van Arum. "Het blijft toch de Gelderse derby, al was het een heel slechte wedstrijd. Wij komen moeilijk tot scoren, dus zijn we blij met dit puntje."

Ontevreden met punt

Vloet toonde zich juist ontevreden met het punt. "Ik had verwacht dat wij op het middenveld dominanter konden spelen, maar we begonnen heel passief. Vanaf de eerste minuut zat de wedstrijd op slot."

"Misschien past dat juist wel weer bij de derbysfeer", zei Vitesse-middenvelder Davy Pröpper. "Doordat iedereen er extra op gebrand is te winnen en veel inzet toont, blijft het voetbal vaak net eventjes iets achter." De Arnhemmer was vooral voor rust enkele keren gevaarlijk namens de bezoekers. "Natuurlijk had ik juist vandaag heel graag gescoord."

STER Reclame