Twente bezorgt Willem II record

Met de negende thuisnederlaag op rij (1-3 tegen FC Twente) is Willem II nu alleen recordhouder in de eredivisie.

De eerste kans was voor Twente (redding Davino Verhulst op een fraai gekruld schot van Nacer Chadli), maar de thuisclub gaf voor rust goed partij.

Vooral Maceo Rigters was actief en stelde Rowin van Zaanen in staat te scoren. Twee keer was Rigters dicht bij de 2-0, maar het werd 1-2; Luuk de Jong en Douglas scoorden beiden uit een corner, Douglas nadat Verhulst de bal had losgelaten.

Rentree Bruggink

Pal na rust verzuimden Marc Janko, Roberto Rosales en Bryan Ruiz het duel te beslissen. De Jong deed dat na een uur wel, weer uit een corner. Willem II kreeg daarna nog wat kansjes,

FC Twente vierde in de tweede helft de rentree van Arnold Bruggink. De aanvaller keerde na een reis via PSV, Real Mallorca, sc Heerenveen en Hannover 96 terug bij de Tukkers.