De Tweede Kamer debatteert vandaag en morgen over de regeringsverklaring. In deze verklaring licht premier Rutte de plannen toe van zijn nieuwe minderheidskabinet van VVD en CDA.

De NOS doet twee dagen rechtstreeks verslag van dit debat. De uitzending is te volgen op Nederland 1, Radio 1 en het digitale kanaal Politiek24.

Regeringsverklaring

De uitzending op Nederland 1 begint dinsdag om tien uur met een NOS Journaal. Vervolgens wordt de regeringsverklaring van Rutte uitgezonden en dat duurt tot ongeveer elf uur.

Na een schorsing begint om twee uur het debat. De fractievoorzitters van alle tien partijen geven dan een reactie op het verhaal van de VVD-premier.

Tot vijf uur is het debat rechtstreeks te volgen op Nederland 1, als het langer doorloopt is het verder te volgen op Politiek 24.

Het NOS Radio 1 Journaal doet tussen 10.00 en 11.00 uur live verslag van de presentatie van de regeringsverklaring. Voor het verslag van het debat wordt vanuit Hilversum in de lopende programmering regelmatig geschakeld naar Den Haag.

Woensdag

Het vervolg van het debat over de regeringsverklaring begint woensdag na elf uur met het antwoord van premier Rutte, wederom op Nederland 1 en Politiek 24.

Aansluitend volgt daarop de reactie van de Tweede Kamer. Het NOS Radio 1 Journaal doet de gehele dag 'flitsgewijs' verslag van het debat.

STER reclame