NOS NieuwsAangepast

Tien gewonden bij brand in Vaals

Bij een korte, felle brand in een gezinswoning in Vaals zijn vannacht zeker tien mensen gewond geraakt. De gewonden, zes volwassenen en vier kinderen onder wie een baby, zijn met problemen aan de luchtwegen en brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De zeven mensen die in het ziekenhuis liggen, zijn allemaal in stabiele toestand.

De moeder van het gezin sprong van twee hoog van het huis in Zuid-Limburg naar beneden. Ze heeft brandwonden, maar liep geen botbreuken op. Familieleden en omstanders uit de buurt kwamen het gezin, dat vier kinderen heeft, helpen. Dat leidde ertoe dat de brandweer en politie op een gegeven moment niet wist wie in het brandende huis was. De vader wist met een familielid twee kinderen uit het huis te halen, de brandweer redde de andere twee.

Onder de gewonden is ook een aantal familieleden. De politie en andere hulpverleners waren het overzicht van het aantal gewonden vanochtend kwijt, omdat mensen ook op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis waren gegaan.

Vluchtweg afgesneden

De brand brak door onbekende oorzaak uit rond 04.00 uur en begon op de begane grond van de drive-in woning. Daarna sloeg de brand door naar het trappenhuis, waarmee de vluchtweg werd afgesneden. Twee naastgelegen woningen hebben rookschade opgelopen. De bewoners van die panden waren op het moment van de brand niet thuis.

Om 04.45 uur kon het sein brand meester gegeven worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl