NOS NieuwsAangepast

Verdachte moord Hamaskopstuk gearresteerd

In Canada is een verdachte van de moord op Hamaskopstuk Mahmoud al-Mabhouh in Dubai gearresteerd. Over de identiteit van de verdachte is nog niks bekendgemaakt.

In het moordonderzoek maakt de politie gebruik van videobeelden die in het hotel zijn gemaakt waar de begin dit jaar vermoorde Hamasleider logeerde.

Volgens een politiewoordvoerder is de gearresteerde een bekende van een andere verdachte die op de videobeelden samen met Mahmoud al-Mabhouh in de lift te zien is. De verdachte zou deel uitmaken van een team dat voorbereidingen trof voor de moord.

Voor 26 mensen die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord is een opsporingsbevel van Interpol uitgevaardigd. Eerder al werd een verdachte opgepakt in Duitsland.

Diplomatieke rel

Volgens Dubai zit de Israëlische geheime dienst, Mossad, achter de moord. De Israëlische premier Netanyahu zou opdracht hebben gegeven voor de moord. De Israëlische regering weigert te zeggen of ze bij de moord op de Hamasleider betrokken was.

De affaire leidde tot een diplomatieke rel omdat de vermoedelijke daders gebruik maakten van valse paspoorten van Britten, Ieren en Fransen die in Israël wonen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl