Italië-Servië gestaakt, Spanje wint

Het EK-kwalificatieduel tussen Italië en Servië in Genua is dinsdag gestaakt vanwege ernstige ongeregeldheden.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het in Genua de hele dag al onrustig geweest en dat ging in het stadion verder.

Toen beide elftallen klaar stonden voor de volksliederen, werd vanuit het Servische vak onder meer vuurwerk op het veld gegooid. De spelers werden daarop terug naar de kleedkamers gestuurd.

Uiteindelijk begon de wedstrijd met een vertraging van 45 minuten. Nadat er zes minuten gespeeld waren, werd er echter opnieuw met vuurwerk gegooid en besloot de arbiter na overleg met officials het duel te staken.

Spanje wint, Villa breekt record

In groep I behield wereldkampioen Spanje zijn ongeslagen status door in Glasgow Schotland met 3-2 te verslaan. Na afloop werd vooral David Villa gefêteerd.

De 28-jarige spits van Barcelona liet vanaf de penaltystip de 1-0 aantekenen en loste daarmee Raúl af als topscorer aller tijden in de nationale ploeg van Spanje. Bij de voormalige ster van Real Madrid is de teller na 102 interlands gestopt op 44 treffers. Villa had voor zijn 45 doelpunten slechts 69 wedstrijden nodig.

De 1-0 leek een opmaat voor een simpele zege, maar na de 2-0 van Andrés Iniesta knokten de Schotten zich knap terug tot 2-2. Pas in de 81ste minuut zorgde Fernando Llorente voor de Spaanse overwinning.

Advocaat wint opnieuw met Rusland

Bondscoach Dick Advocaat heeft met Rusland opnieuw gewonnen. De Russen waren in Skopje met 1-0 te sterk voor Macedonië. Alexander Kerzjakov maakte in de achtste minuut het doelpunt. Ilco Naumoski miste namens de thuisploeg in de 73e minuut een strafschop.

Met negen punten uit vier wedstrijden greep Rusland de leiding in groep B van het EK-kwalificatietoernooi. Advocaat profiteerde van het gelijkspel in de wedstrijd tussen de concurrenten Slowakije en Ierland (1-1). Beide landen hebben zeven punten.

Montenegro pakt punt op Wembley

In groep G is Montenegro nog altijd de verrassende koploper. De ploeg won zijn eerste drie wedstrijden met 1-0 en hield ditmaal op Wembley knap stand tegen Engeland: 0-0.

De 73.000 supporters moesten tot het laatste kwartier wachten voor er iets te beleven viel. Engeland had weliswaar de hele wedstrijd meer balbezit, maar wist pas in de slotfase enkele kansen te creëren.

Milan Jovanovic eiste in het slotkwartier een hoofdrol voor zich op. Eerst had de bal op de stip gemoeten omdat hij hands had gemaakt en zes minuten voor tijd was hij met een afstandsschot tegen de lat nog dicht bij de 1-0 van Montenegro.