Bayern München heeft voor aanvang van het EK-kwalificatieduel tussen Oranje en Zweden de terugkeer geëist van Mark van Bommel, omdat hij een knieblessure zou hebben.

De KNVB negeerde die eis en de middenvelder begon 'gewoon' in de basis.

Bondscoach Bert van Marwijk snapt alle commotie rondom zijn aanvoerder niet. "Er is niks kapot in zijn knie. Het gaat om een kleine slijmbeursontsteking. Daar heeft hij al enkele weken last van."

De middenvelder heeft al enige tijd lichte knieklachten, die hem door een schop in het duel met Moldavië verhinderde zondag met de selectie mee te trainen. Maandag werkte de aanvoerder van Bayern München wel normaal een oefensessie af.

Van Bommel fit

Volgens de KNVB is Van Bommel fit en zijn er geen medische belemmeringen. De KNVB was volgens de UEFA-regels ook niet verplicht om de eis te honoreren.

De relatie tussen Bayern en de bond is flink bekoeld door de 'affaire Robben'. De buitenspeler van Oranje, die net als Van Bommel bij Bayern onder contract staat, had volgens de Duitsers afgelopen zomer wegens zijn hamstringblessure nooit op het WK mogen spelen.

STER reclame