NOS NieuwsAangepast

Expositie 'Prins Bernhard op paleis Soestdijk'

Met een fototentoonstelling over het leven van prins Bernhard worden de publieke rondleidingen in paleis Soestdijk na vier jaar afgesloten. De ruim vijftig foto's tellende expositie is een eerbetoon aan de prins, die in 2011 honderd jaar zou zijn geworden.

Voor prins Bernhard had Paleis Soestdijk een bijzondere betekenis. Het was niet alleen de residentie van het staatshoofd en het werkpaleis van het koninklijk paar, maar ook de plek waar de prins vader was van zijn gezin. Het was zijn thuis, waar hij vrienden en relaties ontving, waar hij sportte en waar hij de laatste jaren een teruggetrokken leven leidde.

Prins Bernhard was zelf een enthousiast fotograaf en filmer met een grote belangstelling voor het vak. Beroemde fotografen hebben prins Bernhard op de gevoelige plaat vastgelegd, waaronder Marinus Meijboom, Max Koot en Paul Huf, maar ook buitenlandse topfotografen maakten hun opwachting in het paleis.

De expositie belicht verschillende kanten van de prins: als stijlicoon en militair, als autoliefhebber en natuurbeschermer, als familieman en levensgenieter.

De fototentoonstelling is te bezichtingen van 12 oktober t/m 31 december 2010.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl