NOS NieuwsAangepast

Acteur Antonie Kamerling overleden

Acteur Antonie Kamerling is overleden. De 44-jarige acteur pleegde zelfmoord en werd thuis dood aangetroffen.

"In de namiddag van 6 oktober heeft Antonie besloten zijn leven te beëindigen", liet zijn zwager Albert Verlinde weten in een reactie die hij samen met Isa Hoes, de vrouw van Kamerling, opstelde.

"In diverse interviews liet hij eerder al doorschemeren aan depressies te lijden. Helaas heeft de geboden hulp niet geholpen."

Diep dal

Vorig jaar ging Kamerling na afloop van de musical Sunset Boulevard, waarin hij de hoofdrol speelde, al eens door een diep dal, zo vertelde hij in een interview met MIND Magazine.

"Ik was geen vader, geen partner en voor mezelf was ik er ook niet", zei hij toen. "Maar als je het overleeft: it makes you stronger. Alles wat ik heb, waardeer ik meer."

In Yoga Magazine zei hij depressief te zijn geworden toen een toneelstuk niet doorging. "Ik had ontzettend veel energie en emotie geïnvesteerd, maar niets teruggekregen. Ik viel in een onvoorstelbaar diep ravijn."

Hij zei in het interview uit de depressie te zijn gekomen door openhartig met familie te praten. "Het bleek een grote opluchting."

All Stars

Kamerling werd bekend door zijn rol als Peter Kelder in de soap 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Hij speelde de rol drie seizoenen lang.

Later speelde hij in films als 'De Kleine Blonde Dood' en 'All Stars'. Voor die eerste film werd hij in 1993 genomineerd voor een Gouden Kalf.

In de voetbalfilm 'All Stars' speelde Kamerling de rol van Hero. Onder die naam scoorde hij als zanger een nummer-1-hit met 'Toen ik je zag'. Op basis van de film werd ook een tv-serie gemaakt, waarin hij opnieuw de rol van Hero vertolkte.

Musical

Verder speelde hij in tv-series als 'Windkracht 10' en 'Voetbalvrouwen'. In 2005 had hij enkele maanden een gastrol in die andere grote Nederlandse soap, 'Onderweg naar morgen'. Ook speelde hij de hoofdrol in de musical 'Turks Fruit'.

In 2011 zou Kamerling verschijnen in de musical 'Herinnert U Zich Deze Nog?!!', een musical over de zeezender Radio Veronica. Bovendien stond er een vervolg op 'All Stars', 'Old Stars', op het programma. Wat er nu met beide producties gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Kamerling kreeg met zijn vrouw Isa Hoes twee kinderen, zoon Merlijn en dochter Vlinder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl