NOS NieuwsAangepast

ANWB stapt uit overleg ov-chipkaart

De ANWB stapt per direct uit het landelijk consumentenoverleg over de OV-chipkaart (LCO). Dat staat in een brief die de vereniging aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Regiegroep OV-chipkaart heeft gestuurd.

De automobilistenvereniging vindt dat haar inbreng in het overleg "onvoldoende serieus wordt genomen". De ANWB ziet daarom "geen meerwaarde" in verdere deelname aan het overleg.

Het duurt volgens de ANWB te lang voordat reizigers verbeteringen merken, terwijl de uitrol van de OV-chipkaart volop doorgaat en de strippenkaart in steeds meer regio's wordt afgeschaft. Wel staat de ANWB nog steeds achter de invoering van de OV-chipkaart.

Druk

ANWB-directeur Guido van Woerkom vindt bovendien dat door alle andere partijen in het overleg "heel slecht wordt geluisterd naar de reiziger". Hij vindt ook dat de klachtenregeling voor de kaart helderder moet worden.

De vereniging overwoog twee jaar geleden om dezelfde redenen ook al om uit het LCO te stappen, maar wilde het overleg toen nog een kans geven. De ANWB gaat volgens Van Woerkom nu proberen om samen met minister Eurlings van Verkeer meer druk op de vervoerders uit te oefenen.

Problemen

De OV-chipkaart wordt sinds 2005 geleidelijk ingevoerd. Met de kaart kunnen reizigers gebruik maken van al het openbaar vervoer. Ook kunnen op de kaart kortings-, traject- en maand- of jaarabonnementen worden gezet.

De kaart zorgt regelmatig voor problemen. Zo bleek begin augustus dat veel OV-chipkaarten breken. Het OV-loket meldde dit voorjaar een recordaantal klachten over de kaart te hebben ontvangen.

De bedoeling is dat de OV-chipkaart in 2012 de strippenkaart en het treinkaartje volledig moet hebben vervangen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl