FC Utrecht verrast Ajax in Arena

Aangepast

FC Utrecht heeft in de Arena Ajax zijn eerste nederlaag van het seizoen bezorgd.

De Utrechters boekten in hun 41ste uitwedstrijd tegen de Ajacieden met 2-1 hun derde zege; de vorige dateerde van 29 januari 2006.

Twee strafschoppen

Ajax ontsnapte nog bij Jacob Mulenga's schot tegen de lat, maar stond na een kwartier toch met 2-0 achter. Na hands van Luis Suarez en een overtreding van Eyong Enoh benutte Ricky van Wolfswinkel de strafschoppen feilloos.

Vervolgens nam Ajax het initiatief, maar overtuigend oogde het allerminst. Pas na rust kwamen er kansen, maar de scherpte en het geluk (vrije trap van Suarez op de lat) ontbraken.

Pas in de extra tijd wist Siem de Jong met een wonderschoon schot in de kruising de eer nog te redden.

Eerste uitzege

Utrecht boekte pas de eerste uitzege in de competitie van dit seizoen. Wie de club zag voetballen tegen Ajax weet dat er nog veel zeges zullen volgen.

De Utrechters had in het begin van de voetbaljaargang nog problemen met de combinatie van wedstrijden in de eredivisie en Europa League. "Maar de jongens leren snel", erkende trainer Ton du Chatinier. "We gaan voor een plaats bij de eerste vijf."

De verliezende trainer Jol sprak over een terechte nederlaag. "Dit overkomt ons niet vaak. Zeker niet in de Arena", stelde de coach die veel van zijn spelers anderhalve week moet missen. Maar je kan niet zeggen dat we onterecht hebben verloren. Het was gewoon niet goed vandaag."

STER Reclame