Binnen de PVV-fractie is discussie ontstaan over de democratisering van de partij. PVV-Kamerlid Bosma ziet niets in het plan van zijn collega Brinkman om een ledenstructuur in te voeren bij de PVV.

In een interview met de Volkskrant, naar aanleiding van zijn nieuwe boek, zegt Bosma dat een ledenstructuur een 'faalfactor' is bij het opbouwen van de organisatie. "Een ledenstructuur wordt altijd een bureaucratie", aldus Bosma.

Intern

Brinkman vindt dat Bosma voor zijn beurt spreekt. "Democratisering pvv wordt intern besproken na de onderhandelingen en daarna publiek gemaakt. Bosma praat voor zijn beurt en frustreert proces", laat Brinkman via zijn Twitter weten.

Brinkman pleit al langer voor democratisering van zijn partij. In juni, in de verkiezingscampagne, zette hij dit onderwerp op de agenda. Volgens het Kamerlid is in zijn partij de tijd rijp voor meer openheid en transparantie.

In een reactie liet Wilders vervolgens weten dat hij geen problemen had met de wens van Brinkman, maar dat de discussie na de Tweede Kamerverkiezingen moest plaatsvinden.

Neuzen

Brinkman zal het onderwerp dinsdag tijdens het fractieberaad aan de orde stellen. "Ik ben ervan overtuigd dat dan weer de neuzen dezelfde kant opstaan", zei hij. "We zijn volwassen mensen en politici. Je bent het niet altijd eens en dat hoeft ook niet. Maar aan afspraken moet iedereen zich houden", aldus Brinkman.

Het PVV-Kamerlid Wim Kortenoeven ziet niets in de plannen van Brinkman, zo zegt hij in het programma Nieuw in Den Haag, dat nog wordt uitgezonden op Politiek 24.

"Ik vind het niet nodig. Het werkt verlammend", aldus de buitenland-woordvoerder van de PVV. "We moeten onkreukbaar doorgaan, niet met een verwaterde boodschap."

STER reclame