Ook NEC te sterk voor Feyenoord

Feyenoord heeft voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd verloren. De ploeg ging met 3-0 onderuit bij NEC.

Feyenoord begon nog aardig, maar al snel nam NEC het heft in handen. De uitermate zwak acterende bezoekers waren lange tijd kansloos en mochten blij zijn dat alleen Lasse Schöne voor rust scoorde, want Erton Fejzullahu en Nathaniel Will kregen ook dotten van kansen.

Na rust bood Feyenoord meer tegenstand, al bleef NEC het gevaarlijkst. Rob van Dijk sleepte zijn team er lang doorheen, maar kon in de slotfase doelpunten van Ricky ten Voorde (kluts) en Bram Nuytinck (kopbal) niet voorkomen. Aan de andere kant verprutste de jonge spits Luc Castaignos twee grote kansen en werd een doelpunt van Kelvin Leerdam afgekeurd.

Pijn

Hoewel de club zijn op twee na slechtste competitiestart ooit beleeft, denkt trainer Mario Been voorlopig niet aan opstappen bij Feyenoord. "Zoiets zou ik alleen overwegen als de spelers niet meer met me verder willen", zei hij.

De coach was vooral ontevreden over de prestatie van zijn spelers in de eerste helft. "Na rust was het ook niet goed, maar toen speelden we wel beter. Dit doet ongelooflijk pijn. Ik ben niet alleen trainer maar ook supporter van Feyenoord. We moeten nu dicht bij elkaar blijven en elkaar helpen. Dan komt er een keer een ommekeer."