NOS NieuwsAangepast

Wethouder weg om MVV-conflict

Wethouder Luc Winants van Maastricht is opgestapt na een motie van wantrouwen omtrent een conflict over voetbalclub MVV. Het college van Burgemeester en Wethouders in Maastricht lag onder vuur vanwege de koop van stadion de Geusselt. CDA'er Winants zou gemaakte afspraken hebben genegeerd en informatie hebben achtergehouden.

Het stadion van MVV mocht door de gemeente worden aangekocht als de club schuldenvrij was. Daarvan bleek met een schuld van 80.000 euro geen sprake, maar dat weerhield het college er niet van het stadion over te nemen.

Doodzondes

Los van het feit dat de club niet schuldenvrij was, had het college de gemeenteraad ook niet geïnformeerd over de gang van zaken. John Aarts, fractievoorzitter van de VVD in Maastricht, reageerde furieus: "Als je twee doodzondes op rij begaat, namelijk een raadsbesluit gewoon niet uitvoeren en de raad daarover niet tijdig informeren, dan moet je jezelf als raad serieus nemen."

De gemeenteraad vroeg op initiatief van GroenLinks en Stadsbelangen Maastricht een debat aan, dat gisteren plaatsvond. De gemoederen liepen zo hoog op, dat het debat enkele keren moest worden geschorst. Het debat werd vandaag hervat.

Vanmiddag verliet Winants het debat met de woorden "ik stap op", maar onduidelijk was of hij slechts het debat verliet, of doelde op het neerleggen van zijn functie als wethouder. Nu is hij definitief afgetreden als wethouder.

Gevolgen

In mei nam de gemeente het stadion over om de club te redden. Dat was al de vierde keer dat de gemeente een reddingsconstructie moest verzinnen.

MVV verloor vanavond de bekerwedstrijd tegen Ajax met 5-0. De club is hard op weg gezond te worden. De afspraken met de club daartoe zijn vrijwel allemaal rond. Of het vertrek van Winants gevolgen heeft voor de club, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl