Ajax wint in De Kuip van Feyenoord

Ajax heeft zich prima hersteld van de kansloze nederlaag bij Real Madrid. De Amsterdammers wonnen in De Kuip met 2-1 van Feyenoord.

De jonge Rotterdamse ploeg had het in de openingsfase knap lastig tegen het vlot combinerende Ajax. Met name Luis Suarez bleek een plaag voor de defensie van Feyenoord, maar een doelpunt bleef uit.

Na twintig minuten kreeg Feyenoord iets meer grip op de wedstrijd en leek het zelfs op voorsprong te komen; Fedor Smolov scoorde na een snelle counter, maar hij stond buitenspel.

Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. Stefan de Vrij verlengde onbedoeld een vrije trap van Miralem Sulejmani, waarna Siem de Jong kon scoren.

Spannende slotfase na goal Bahia

In de tweede helft stond Feyenoord vanaf de aftrap onder druk en kwam het een aantal keer goed weg. Zo raakten Mounir El Hamdaoui en Suarez de paal en ging een boogballetje van El Hamdaoui net naast.

Na tien minuten vond de Marokkaan toch het net; na een sluw passje van Suarez passeerde hij moeiteloos keeper Rob van Dijk.

Halverwege het tweede bedrijf ging de Amsterdamse storm liggen. Feyenoord kon weer aan aanvallen denken en zorgde via Kelvin Leerdam, Karim El Ahmadi en Luc Castaignos (goal afgekeurd voor buitenspel) voor gevaar.

Tien minuten voor tijd kopte Andre Bahia uit een corner wel raak. In de verhitte en spannende slotfase zocht Feyenoord vol de aanval, maar de 2-2 viel niet.