NOS NieuwsAangepast

243 km p/u tijdens verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole op de A1 ter hoogte van Rijssen-Holten is het rijbewijs ingenomen van een bestuurder die langsreed met een snelheid van 243 kilometer per uur. De maximumsnelheid is daar 120 kilometer per uur.

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) controleerde in de nacht van donderdag op vrijdag 2310 voertuigen op snelheid, waarvan er 765 sneller reden dan toegestaan. In totaal werden vier rijbewijzen van snelheidsovertreders ingenomen. De drie andere automobilisten reden allemaal boven de 180 kilometer per uur.

Naast de snelheidscontrole werden ook 485 voertuigen doorgelicht. Daarbij werden negen mensen aangehouden en kregen 48 anderen een boete. De politie nam zes auto's in beslag omdat de bestuurders nog een belastingschuld hadden.

Auto klemgereden

De politie moest een keer een auto klemrijden die niet wilde stoppen bij de controle. Omdat een drugshond aansloeg bij controle van de auto, speurden ze het gereden traject nog eens na. Daarop vonden de agenten twee pakjes met heroïne en cocaïne. De twee inzittenden zijn aangehouden.

Daarnaast kreeg de vervoerder van een partij kippenvlees een boete. De temperatuur van het vlees was 11 graden, terwijl maximaal 4 graden is toegestaan. Het vlees werd vernietigd.

Aan de controle werkten ruim 110 mensen mee, onder wie agenten uit Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl