NOS NieuwsAangepast

Lady Gaga overheerst bij VMA

Lady Gaga is de grote winnaar van de MTV Video Music Awards die vannacht werden uitgereikt in Los Angeles. De diva won zeven prijzen voor haar nummer 'Bad Romance', onder meer voor Beste Videoclip en Beste Choreografie. Daarnaast won ze een VMA voor haar samenwerking met Beyoncé voor het nummer 'Telephone'.

Aanvankelijk meldde MTV dat de 24-jarige zangeres een record had gevestigd, maar dat bericht moest later worden ingetrokken toen bleek dat Peter Gabriel in 1987 tien prijzen mee naar huis mocht nemen. Lady Gaga staat nu gedeelde twee plaats met A-ha ('Take on me').

De flamboyante zangeres was wel een recordaantal van dertien keer genomineerd. In de categorie Beste Video was ze zelfs haar eigen concurrent met twee nominaties.

Eminem

Lady Gaga, die bekend staat om haar opvallende couture, wist ook dit keer haar reputatie waar te maken: ze wisselde drie keer van outfit en haalde een van de prijzen op in een vleesjurk.

Beste Mannelijke Artiest werd de rapper Eminem, die ook de beste hiphopvideo maakte. Beste nieuwkomer was tienerzanger Justin Bieber. Ook Jay-Z, Alicia Keys en 30 Seconds to Mars mochten prijzen mee naar huis nemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl