NAC rijkelijk beloond tegen Feyenoord

NAC Breda heeft met 2-0 van Feyenoord gewonnen. Robbert Schilder was met twee treffers in de slotfase de matchwinnaar voor de thuisploeg.

NAC wachtte vooral af en drong het initiatief op aan Feyenoord, dat alleen met schoten van afstand voor gevaar zorgde. De beste kans voor NAC was voor Matthew Amoah, maar zijn kopbal vlak voor rust werd gekeerd door de 41-jarige doelman Rob van Dijk, die de nog niet geheel van een vingerblessure herstelde Erwin Mulder verving.

Ook in de tweede helft wilde het duel maar niet op gang komen. NAC weigerde nog altijd uit zijn schulp te kruipen en Feyenoord bleek niet bij machte om NAC in de problemen te brengen. Een late Bredase opleving leverde NAC enigszins fortuinlijk toch nog drie punten op.

De 1-0 viel na een spaarzame, maar soepel uitgevoerde aanval die Schilder in schietpositie bracht en de 2-0 was een mooie vrije trap van de ex-Ajacied.

Tegenslagen

Feyenoord had in Breda nog meer tegenslagen te verwerken. Spelmaker Luigi Bruins viel in de eerste helft uit met een blessure en na de rust moest André Bahia met een kwestuur naar de kant. Zijn vervanger Bruno Martins Indi kreeg in de extra tijd de rode kaart wegens het neerhalen van de doorgebroken Amoah. Hij zal de klassieker tussen Feyenoord en Ajax, volgende week in de Kuip, zeker missen.

"We speelden best aardig", vond Feyenoord-aanvoerder Ron Vlaar. "We wisten weinig grote kansen te creëren, maar we gaven ook bijna niets weg. Tegen het einde van de wedstrijd moet je natuurlijk wel scherp blijven. We lieten echter een mannetje lopen waardoor we op achterstand kwamen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren."