Twente pakt drie punten in Venlo

Aangepast

FC Twente heeft aan de vooravond van zijn eerste Champions League-wedstrijd ooit - dinsdag komt titelhouder Internazionale op bezoek in Enschede - geen averij opgelopen. De kampioen won in Venlo met 2-1 van een onmachtig VVV.

Twente verspilde echter onnodig veel energie. De ploeg van coach Michel Preud'homme creƫerde in Noord-Limburg kans op kans, maar was vaak slordig in de afronding of stuitte op de uitblinkende Dennis Gentenaar.

Na een combinatie met Luuk de Jong scoorde Bryan Ruiz zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Net voor rust zorgde Patrick Paauwe vanaf de stip voor de 1-1. Aankoop Roberto Rosales tekende met een van richting veranderd schot voor de 1-2, waarmee hij de eerste Venezolaan werd die scoorde in de eredivisie.

"Nette club"

Scheidsrechter Tom van Sichem legde het duel in de slotfase nog even stil wegens kwestsende spreekkoren. VVV-Venlo wil graag een keurige club blijven, zei trainer Jan van Dijk daarover na afloop. "Vandaar dat ons bestuur de scheidsrechter heeft gevraagd het duel enige tijd stil te leggen. Ik begrijp dat. Ik vond het een geweldig initiatief."

De spreekkoren begonnen, nadat Van Sichem had geweigerd de thuisclub een nieuwe strafschop te geven. "Het was een penalty", vond Van Dijk. "Maar dat is geen aanleiding om je op de tribune op deze manier uit te laten." Dat de scheidsrechter na het hervatten van de wedstrijd geen extra tijd bijtrok, noemde Van Dijk opvallend. "Maar het is zijn beslissing. Ik zeg daar verder niets over."

STER Reclame