NOS WielrennenAangepast

Eindelijk zege Cavendish in Vuelta

Mark Cavendish heeft na twee tweede plaatsen eindelijk zijn etappezege te pakken in zijn eerste Vuelta.

De Brit van HTC Columbia was in de rit over 172,5 kilometer van Andorra-la-Vella naar Lleida de snelste in de massasprint.

Garmin-coureur Tyler Farrar werd tweede, voor Matthew Goss, die zijn ploeggenoot Cavendish in een zetel naar de streep bracht. Cavendish won met HTC Columbia wel de eerste etappe, de ploegentijdrit.

Vlucht niet gelukt

Een negental (Markus Eichler, Perrig Quemeneur, Antonio Piedra, Gustavo Cesar Veloso, Lars Bak, Biel Kadri, Marco Marzano, David Garcia en Gustavo Rodriguez) reed lang vooruit in de etappe met de Boixols (van de tweede categorie) na 54 kilometer als enige serieuze klim.

De marge bleef echter binnen de perken en op 23 kilommeter van de meet was de hergroepering een feit.

"Kon maar net de bocht houden"

"Dit is fantastisch", reageerde Cavendish na afloop. "Mijn teamgenoot Goss trok zo hard door, dat ik blij was dat ik de bocht kon houden."

"Toen ik achterom keek, zag ik dat we een gat met de rest hadden geslagen. Ik wilde eigenlijk dat Goss als eerste over de streep kwam, want hij had zo'n goed werk verricht. Maar de anderen kwamen te dichtbij. Vervolgens was het voor mij eenvoudig om de klus te klaren."

Top 10:

1. Mark Cavendish (HTC Columbia) 2. Tyler Farrar (Garmin) 3. Matthew Goss (HTC Columbia) 4. Denis Galimzjanov (Katjoesja) 5. Thor Hushovd (Cervélo) 6. Óscar Freire (Rabobank) 7. Allan Davis (Astana) 8. Sébastien Chavanel (Française de Jeux) 9. Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) 10. Angelo Furlan (Lampre)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl