NOS NieuwsAangepast

Gerard Arninkhof stopt

Nieuwslezer Gerard Arninkhof vertrekt eind dit jaar bij het NOS Journaal. De 61-jarige presentator gaat met vervroegd pensioen.

Arninkhof werkte bijna dertig jaar voor de NOS. Hij begon in 1982 op de buitenlandredactie, werkte op de Haagse redactie en was verslaggever. Als buitenlandverslaggever maakte hij onder andere reportages in Kosovo en Irak.

De laatste jaren combineerde Arninkhof eindredactie met presentatie. Hij noemt dat "een prachtige combinatie, omdat het twee mooie vakken zijn".

Voordat hij bij de NOS kwam, werkte Arninkhof onder meer bij de Twentsche Courant en dagblad De Stem. Ook verzorgde hij tien jaar lang het sociaal-economische nieuws bij de vakbondspers van de NKV en de FNV.

Het floepte eruit

Arninkhof noemt zichzelf een "betrouwbare en gedegen" presentator.

Tv-criticus Han Lips roemde de nieuwslezer eens om het foutloos uitspreken van de naam van een gearresteerde medewerker van Saddam. "Hoeda Salih Mahdi Ammash. Dat floepte er zomaar uit", schreef Lips bewonderend. "Arninkhof vertoonde geen spoor van triomf dat hij die naam zonder hapering had uitgesproken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl