NOS NieuwsAangepast

Verkeerschaos in Londen door stakingen

Tijdens de ochtendspits in Londen was het zoals verwacht een chaos. Door een staking van het metropersoneel zijn miljoenen forenzen getroffen: zij moesten nu met de auto of de bus naar hun werk.

Hoewel er honderden extra bussen waren ingezet, stonden er overal lange rijen wachtenden. Ook kozen veel Londenaren voor de fiets en na korte tijd tijd waren praktisch alle fietsen in de Britse hoofdstad verhuurd.

Staking

Werknemers van de metro begonnen vanmorgen aan een 24-uursstaking tegen bezuinigingsplannen. Door de plannen komen honderden banen op de tocht te staan. Reizigers moeten rekening houden met een uitval van 50 tot 75 procent van de metrolijnen.

In de stad zijn ongeveer honderd extra bussen ingezet en krijgen taxi's meer ruimte dan normaal. Er rijden speciale geëscorteerde fietscolonnes en forenzen maken meer gebruik van de veerdiensten over de Theems.

Veiligheid

De stakers protesteren tegen het dreigende ontslag van 800 medewerkers in de kaartjesverkoop. Volgens de vakbonden komt met het onslag bovendien de veiligheid in het geding.

Volgens de voorzitter van de Kamer van Koophandel kost deze stakingsdag 48 miljoen Britse pond, dat is omgerekend 57 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl