CDA-fractievoorzitter Verhagen betreurt het vertrek van Ab Klink uit de Tweede Kamer. Volgens Verhagen is het vertrek niet afgedwongen door de top van de partij.

"Ik betreur het dat Ab Klink zijn conclusies heeft getrokken", zegt Verhagen. "Ik heb de afgelopen vijftien jaar op buitengewoon goede wijze met hem samengewerkt. Ik heb het te respecteren", aldus Verhagen.

De interim-voorzitter van het CDA, Henk Bleker, zegt dat de verslagenheid in de fractie "gigantisch" is. Hij noemt het vertrek doodzonde en zegt dat hij geen enkel vermoeden had dat Klink hiertoe zou besluiten.

"Het is een persoonlijke afweging, en die pakt heel vervelend uit, ook voor ons", zegt Bleker. "Er is door niemand druk op hem uitgeoefend", aldus Bleker, die heel blij zegt te zijn dat Klink lid blijft van het CDA.

Dissidenten

"Er zijn nog twee dissidenten over, we zullen zien waar dit toe leidt", reageert PVV-leider Wilders op het vertrek van Klink.

'Geen twijfel'

Die andere twee dissidenten binnen de CDA-fractie, Koppejan en Ferrier, blijven wel gewoon in de Kamer. "Geen twijfel mogelijk", zegt Ad Koppejan.

VVD-leider Rutte noemt het vertrek van Klink een interne CDA-aangelegenheid. PvdA-leider Cohen kijkt met zorg naar de situatie binnen het CDA. "Die stemt niet tot vreugde", zei hij.

STER reclame