NOS NieuwsAangepast

Drugszaak kost Belgische senator de kop

Een Belgische senator is opgestapt, nadat ze betrokken was geraakt bij een drugszaak in Thailand. Kim Geybels stapt zowel uit de fractie van haar partij, de Vlaams nationalistische N-VA, als uit de Senaat.

Net als haar partij was de 28-jarige Geybels populair in Vlaanderen: de politieke babe kreeg bij de Belgische verkiezingen in juni meer dan 40.000 voorkeurstemmen en legde pas tien weken geleden kortgerokt haar eed af in de Senaat.

Ontslag

"Zowel de diensten van de Senaat als de partij hebben akte genomen van dit verzoek en haar ontslag aanvaard", luidde het gisteren officieel in een persmededeling van de N-VA over Geybels' ontslag.

Vandaag doen de Vlaamse kranten het officieuze verhaal. Volgens De Standaard is Geybels door haar partij tot ontslag gedwongen, nadat ze afgelopen weekend in in een drugsdeal betrokken raakte.

In Het Laatste Nieuws wordt het verhaal breed uitgemeten en zegt Geybels' vader dat de partijtop zijn dochter onder druk heeft gezet om op te stappen als senator en als voorzitster van de jongerenafdeling van de partij.

Chantage

De senator raakte samen met haar reis- en partijgenoot Bas Luyten betrokken in de Thaise drugszaak. Maar hoe dit precies gebeurde is nog onduidelijk.

In een gesprek met Het Belang Van Limburg verklaart Geybels zelf dat "het gaat om een geval van afpersing door een taxichauffeur. De man kon tijdens een feestje op een hotelkamer, waar we zelfs een Marokkaanse vriendschapspijp rookten en taart aten, een zakje 'wit poeder' in onze kamer leggen."

"Daarna perste hij, samen met corrupte politieagenten, ons af." Hierop zou Geybels de hulp hebben ingeroepen van de Belgische ambassade in Bangkok, die de twee op het eerste vliegtuig naar Parijs zette. Volgens de Belgische ambassadeur komt dit soort chantage vaak voor in Thailand. Meteen na aankomst in België had de parlementariër een onderhoud met de N-VA-senaatsvoorzitter over de zaak.

In tegenstelling tot het persbericht van de partij, staat in Het Belang Van Limburg te lezen dat de politica niet uit eigen initiatief afstand deed van haar zetel, maar dat de partijtop "het beter vond dat ik ontslag nam om de partij geen schade te berokkenen."

Arts

Voor ze in de politiek stapte was de Limburgse Spoedeisende Hulp-arts . Die baan zou ze nu weer opnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl