NOS NieuwsAangepast

Afscheid van Anton Geesink in sportschool

Het publiek kan vandaag afscheid nemen van Anton Geesink. De judolegende ligt vanavond opgebaard in zijn sportschool aan de Anton Geesinkstraat in Utrecht. Van 19.00 tot 21.00 mag het publiek langs de baar lopen en kan er een condoleanceregister worden getekend.

Geesink gaf jarenlang les in de sportschool en woonde ook in het gebouw.

Ook vanuit het buitenland is er belangstelling een laatste eerbetoon aan Anton Geesink te komen brengen. Volgens zoon Anton Geesink jr begonnen binnen drie kwartier na de bekendmaking van het overlijden van zijn vader de mailtjes en telefoontjes uit het buitenland binnen begonnen te stromen. "Ook mensen uit Japan en Korea willen afscheid komen nemen, maar ik hou ze maar een beetje af, want het is gewoon een eerbetoon, mensen kunnen even langslopen, maar het is niet een heel programma."

Volksbuurt

De familie heeft opgeroepen bloemen te leggen bij het standbeeld van de judoka in de St. Jacobsstraat in Utrecht. Er wordt gevraagd geen bloemen mee te nemen naar de sportschool, omdat daar de judolessen gewoon doorgaan.

Het beeld staat vlakbij de plek in de Utrechtse volksbuurt Wijk C waar Geesink in 1934 werd geboren. Vanmorgen waren er een tiental bossen bloemen en één bruine judoband neergelegd.

Geesink zal morgen in besloten kring worden gecremeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl