NAC heeft thuis geen kind aan VVV

NAC Breda heeft zijn eerste zege van het seizoen geboekt. VVV-Venlo werd in Noord-Brabant eenvoudig met 2-0 geklopt.

Al na elf minuten scoorde Matthew Amoah, na een prachtige pass van Kees Kwakman.

Amoah had ook in de vorige drie duels van NAC gescoord en daarmee de gehele Bredase doelpuntenproductie van dit seizoen voor zijn rekening genomen.

Een kwartier na de 1-0 wist de VVV-defensie een verre inworp van Csaba Fehér niet weg te werken en scoorde Donny Gorter.

VVV probeerde daarna wel wat terug te doen, maar de bezoekers werden maar niet gevaarlijk. Pas zeven minuten voor tijd kreeg Ruud Boymans een dot van een kans, maar hij schoot naast. Op dat moment had NAC al een handvol kansen onbenut gelaten.