FC Utrecht geeft Celtic pak slaag

FC Utrecht heeft in de play-offs van de Europa League voor een stunt gezorgd door Celtic uit te schakelen. De ploeg van trainer Ton du Chatinier deklasseerde de Schotten met 4-0 en poetste daarmee de 2-0 uitnederlaag overtuigend weg.

Utrecht kende een droomstart en stond snel op 2-0 via twee benutte penalty's van Ricky van Wolfswinkel. De thuisploeg had ook daarna de overhand en was voor rust via Dries Mertens al dicht bij de 3-0. De kleine Belg trof echter de lat.

Direct na rust was het wel raak. Na een actie van Nana Asare haalde Van Wolfswinkel prachtig uit. Pas nadat Barry Maguire er 4-0 van had gemaakt, beet het tegenvallende Celtic wat van zich af, maar FC Utrecht hoefde geen moment te vrezen.

"Fantastisch gespeeld"

Ricky van Wolfswinkel was de grote man in de Galgenwaard. De aanvaller scoorde drie keer en loodste zijn ploeg daarmee naar de groepsfase. "We wisten dat er na de 2-0 uit heel wat moest gebeuren, maar Celtic zat geen moment in de wedstrijd. We hebben ze helemaal weggespeeld."

Van Wolfswinkel bekende vorige week met het nodige ontzag naar Glasgow te zijn afgereisd. "Misschien hadden we wel te veel respect voor ze. Je ziet dat het verschil tussen Celtic uit en thuis groot is."

Voor trainer Ton du Chatinier verliep de avond boven verwachting. "We hebben fantastisch gespeeld. We deden enorm aan klantenbinding", aldus Du Chatinier die een glimlach niet kon onderdrukken op de bank, kijkend naar het kwakkelende Celtic. "Het is toch prachtig om te zien hoe je zo'n tegenstander op een gegeven moment vernedert."