NOS NieuwsAangepast

Aanhoudingen in Steenwijker moordzaak

De politie heeft twee mensen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van een 34-jarige Steenwijker. De arrestanten zijn de 31-jarige ex-vrouw van de Steenwijker en een man van 33 uit Meppel.

De huizen van de man en de vrouw worden door de politie doorzocht. Het is nog niet bekend of de twee een motief hadden voor de moord.

Ledematen

De Steenwijker, Halil Erol, verdween op 6 februari. Een maand later, op 8 maart, werd zijn auto brandend aangetroffen in Haren, bij Groningen. Vervolgens werden in juni ledematen van hem gevonden in de Steenwijker Aa, een riviertje bij Steenwijk.

De politie onderzocht onder meer of er sprake was van een afrekening. Buurtbewoners en leden van de Turkse gemeenschap in Steenwijk reageerden geschokt en met ongeloof op de vondst. Volgens hen had Erol geen contacten in criminele kring. Begin juli hielden vrienden en bekenden een stille tocht voor Erol.

Ook het AVRO-programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de zaak en riep het publiek op om de politie te helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl