NOS NieuwsAangepast

Regen zorgt voor overlast Haaglanden

De hevige regenval van vanmorgen heeft in de omgeving van Delft en in het Westland voor overlast gezorgd. De brandweer in de regio Haaglanden kreeg ruim honderd telefoontjes over ondergelopen kelders en verstopte rioleringen.

Ook staan er enkele straten blank. In Delft is de Irenetunnel enige tijd afgesloten geweest omdat de riolering het regenwater niet kon verwerken en de tunnel blank was komen te staan.

Ook uit Amsterdam komen berichten over wateroverlast. In en rond Rotterdam en Utrecht viel de overlast erg mee. In de Maasstad ging het slechts om een handvol meldingen en in Utrecht hoefde de brandweer helemaal niet uit te rukken.

Regenfront

De regen had ook zijn weerslag op de ochtendspits. Er stond vanmorgen duidelijk meer file dan de afgelopen weken. Rond 08.00 uur stond er 260 kilometer file. Vooral richting Amsterdam was het druk op de wegen.

De drukte werd ook veroorzaakt door enkele ongelukken en doordat veel mensen vandaag voor het eerst weer aan het werk en naar school moeten na de vakantie. In het zuiden, waar men nog vakantie heeft, was het aanzienlijk rustiger.

De komende uren trekt het regenfront naar het noordoosten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl