NOS NieuwsAangepast

Beslag bij oplichters met boekenbon

De uitgever van de boekenbon heeft via de rechter beslag laten leggen bij oplichters die gebruik maakten van het logo van cadeaubon. De oplichters boden ouderen de boekenbon van 20 euro aan voor 3,99. Het verschil zou worden bijgelegd door de fictieve Stichting Leesbevordering Senioren.

Mensen die op het aanbod ingingen, kregen de boekenbon niet opgestuurd. Wel werden er in sommige gevallen honderden euro's van hun rekening afgeschreven. Boekhandels maakten de Nederlandse Boekenbon bv attent op de actie.

Invallen

Enkele tientallen mensen werden opgelicht. Directeur Doeser van de Nederlandse Boekenbon bv verwacht dat er nog wel meer mensen zich bij de politie zullen melden. Hij schat de schade op 20.000 euro voor zijn bedrijf en enkele tienduizenden euro's voor de gedupeerden.

De rechter sommeerde de oplichters verder hun activiteiten te staken. De politie deed invallen op twee adressen, maar de mensen die daar woonden, bleken slachtoffer van identiteitsfraude. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl