NOS NieuwsAangepast

Harrods verbrandde koninklijk wapen

Mohamed al-Fayed, de eigenaar van Harrods, heeft de koninklijke wapens die het Britse warenhuis mocht voeren, verbrand. In een brief aan de Sunday Telegraph schrijft Al-Fayed dat de wapens "vervloekt" waren. "De omzet verdrievoudigde toen ze weggehaald werden."

Al-Fayed is de vader van Dodi al-Fayed, de geliefde van prinses Diana. Hij kwam in 1997 samen met de prinses om bij een auto-ongeluk in Parijs. Al-Fayed voert al jaren een bittere strijd tegen het Britse koninklijk huis, dat hij verdenkt van betrokkenheid bij het ongeval.

Hofleverancier

Harrods mocht als hofleverancier de wapens voeren van de Britse koningin Elizabeth en van haar man, zoon en moeder. Sinds de koningin-moeder Elizabeth in 1938 het predicaat toekende, prijkten de koninklijke wapens op de gevel van het gebouw aan Brompton Road.

In 2000 haalde Al-Fayed de wapens naar beneden, vanwege de ruzie met de Britse royals. Prins Philip had eerder al aangegeven dat hij niet meer bij Harrods winkelde.

Standbeeld

Al-Fayed verkocht recentelijk zijn belang in Harrods voor 1,8 miljard euro aan de koninklijke familie van Qatar. Hij zal in november aftreden als erevoorzitter van het bedrijf.

In zijn brief roept Al-Fayed de nieuwe eigenaren op het standbeeld dat hij voor Diana en Dodi in de winkel liet plaatsen niet te verwijderen. De geruchten gaan dat de Qatari, die goede banden hebben met het Britse koningshuis, daaraan zaten te denken.

"Dit standbeeld moet blijven om de wereld te herinneren aan wat er verloren ging toen deze twee jonge mensen, die samen bijna het geluk hadden gevonden, stierven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl