Peter R. de Vries opgepakt in Australië

Aangepast op

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is in Australië gearresteerd. Dat meldt productiemaatschappij Blue Circle, waarvoor hij werkt.

De Vries is in de stad Perth zijn aangehouden voor huisvredebreuk. Hij wilde een brief overhandigen aan een man die van moord wordt verdacht. De man wilde de misdaadverslaggever niet binnenlaten en toen hij niet wegging, belde de man de politie.

Arrestatie

Australische agenten sommeerden De Vries om de omgeving van het huis te verlaten. Toen hij dat niet deed, werd hij samen met zijn medewerker Chantal van Schuylenburch opgepakt. Ook werden hun spullen in beslag genomen. Het is nog niet duidelijk hoe lang De Vries en zijn collega moeten vastzitten.

Collega Kees van der Spek, die samen met De Vries en Schuylenburch is Australië was, noemt het "de omgekeerde wereld. Een moordverdachte wordt door de politie in bescherming genomen en iemand die hem opspoort en vragen wil stellen wordt gearresteerd."

Gevlucht

De misdaadverslaggever is bezig met een programma over de moord op Mariska Mast, een vrouw van 23 jaar die in 2008 in Honduras om het leven kwam. De Vries vermoedt dat zij is gewurgd door de 31-jarige Australiër.

Mast werd stervend bij een ziekenhuis afgeleverd door de man en zijn huisgenote. De man werd gearresteerd, maar een week later weer vrijgelaten, zonder zijn Britse paspoort. Omdat hij een dubbele nationaliteit heeft en ook nog een Australisch paspoort had, kon hij naar Australië vluchten.

De huisgenote werd later in Egypte aangehouden en wacht in Honduras op haar rechtszaak.